Volg ons

Geschiedenis

Van Regteren Groenvoorzieningen BV heeft al een lange geschiedenis.

Van RegterenHet begon met Berend van Regteren. Hij nam in 1958, in onderaanneming, zijn eerste opdracht aan.
Deze opdracht vond plaats op de N28 van Hoogeveen naar Spier. Zijn werkzaamheden bestonden vooral uit handmatig werk zoals het maaien van sloten met een zeis en vijf tanden vork, het handmatig zagen van bos en het uitslepen met paard en wagen. Dit allemaal voor de aanleg van de A28.
Voor de gemeente Ruinen maakte hij met een puinbaan de binnenwegen gereed voor latere asfalt verwerkingen. Ook werden er melkritten gemaakt voor de melkfabriek in Ruinen.


Berend van Regteren is in 1975 met pensioen gegaan. Toen is zijn zoon, Henk van Regteren, gestart vanaf de Achterma 22 in een kleine loods. In 1976 is het bedrijf aangemeld bij de Kamer van Koophandel onder de naam: ‘Aannemingsbedrijf H. van Regteren’. 
Een van de eerste opdrachten die werden aangenomen waren van de Provincie Drenthe en het Staatsbosbeheer. Na enkele jaren werden er ook opdrachten van Defensie, Gemeente Meppel en de Gemeente Ruinen aangenomen. De werkzaamheden die hierbij werden uitgevoerd betrof echter alleen extensief maaiwerk. Dit is het maaien en opruimen van grasgewas uit sloten, bermen en watergangen.

Later ging van Regteren zich ook specialiseren in intensieve maaiwerkzaamheden, zoals het gazon maaien op recreatieparken en grootschalige groenprojecten met het bijbehorende onderhoud.
In 1983 is ook zoon Bernhard van Regteren de ondermening gaan versterken en in 1987 is Herwin van Regteren nog bij het bedrijf gekomen.
In 1999 is Henk van Regteren uitgetreden waarna Bernhard en Herwin van Regteren het roer hebben overgenomen.
In 2001 bestaat van Regteren uit meerdere BV’s :
  • van Regteren Beheer BV
  • van Regteren Materieel BV
  • van Regteren Groenvoorzieningen BV
In 2005 heeft Herwin van Regteren besloten om met het uitzendburo verder te gaan, ‘Sterk-Werk uitzendburo BV’ genaamd.

Tegenwoordig heeft Bernhard van Regteren de leiding in het bedrijf.
Zijn vrouw Rita van Regteren verricht samen met dochter Marleen van Regteren de administratieve werkzaamheden en runnen daarnaast Houtned.nl.                           
Zoon Herbert werkt als uitvoerder in het bedrijf.